Der Klassiker prooi voor Bayern dankzij wonderschoon doelpunt van Kimmich

26-05-2020 20:25
3

Bayern München heeft een dreun uitgedeeld aan Borussia Dortmund in de titelstrijd in de Bundesliga. Der Rekordmeister trok met 0-1 aan het langste eind in Der Klassiker door een wonderschoon doelpunt van Joshua Kimmich. Thorgan Hazard speelde de volledige wedstrijd bij Dortmund, Axel Witsel mocht tijdens de slotfase invallen.

Dortmund begon voor het derde duel op rij zonder Jadon Sancho, maar het andere fenomeen van Die Schwarzgelben werd al na een halve minuut gevaarlijk. Erling Haaland zag een inzet van de lijn worden gehaald door Jérôme Boateng, nadat Manuel Neuer ver zijn doel was uitgekomen. Dortmund deelde in de openingsfase nog enkele speldenprikjes uit en zag een goal van Raphaël Guerreiro worden afgekeurd wegens buitenspel.

Langzaam maar zeker nam Bayern het initiatief over. Serge Gnabry kreeg een enorme kans, maar zag Lukasz Piszczek net op tijd ingrijpen. Niet veel later redde doelman Roman Bürki op een inzet van Kingsley Coman na een vlotte aanval. Ook de thuisploeg liet zich echter niet kennen. Zo leek Haaland op weg naar het doel van Manuel Neuer. Alphonso Davies achterhaalde de spits met een knappe sprint. Kort voor rust werd de ban alsnog gebroken in het Signal Iduna Park. Kimmich zag Bürki te ver voor zijn doel staan en verschalkte de keeper met een wonderschone stift

Dortmund-coach Lucien Favre besloot halverwege in te grijpen: Julian Brandt en Thomas Delaney werden afgelost door Sancho en Emre Can. Bayern kwam evenwel sterker uit de kleedkamer en maakte via onder meer Leon Goretzka aanspraak op de 0-2. Borussia gaf de moed ondertussen niet op en riep om een strafschop, nadat Haaland tegen de arm van Boateng schoot. Niet veel later moest de Noor zich geblesseerd laten vervangen door Giovanni Reyna.

Na die grote tegenvaller voor de thuisploeg bleven de bezoekers vrij eenvoudig overeind. Bovendien kon Bayern rekenen op Neuer, die tien minuten voor tijd een poging van Hazard keerde. Robert Lewandowski was dicht bij de beslissing, maar zag een schot via Mats Hummels tegen de paal eindigen. Daardoor bleef het bij 0-1 in de topper.

Bayern ziet de voorsprong op de naaste belager oplopen naar zeven punten. De achtste landstitel op rij voor de ploeg van coach Hansi Flick komt daarmee een grote stap dichterbij.