OFFICIEEL: Camara verlaat Club Brugge voor Hoffenheim

OFFICIEEL: Camara verlaat Club Brugge voor Hoffenheim

26-05-2020 15:34 Laatste update: 27-05-2020 17:46
40

Bij Club Brugge wil men meer inzetten op de eigen jeugd en geeft men dan ook flink wat jongens een kans. Toch moet men bij Blauw-Zwart nog altijd vrezen voor buitenlandse clubs. Die vrees wordt nu nog maar eens werkelijkheid.

Bij Sudpresse valt namelijk te lezen dat Abdoul Camara heeft gekozen voor een vertrek bij Club Brugge. De zestienjarige aanvaller verhuist naar Hoffenheim, waar hij zijn handtekening kan zetten onder een driejarig profcontract. Een bevestiging van de transfer is er nog niet, maar die zou binnenkort wel volgen.

De zestienjarige spits was één van de grote talenten bij Club Brugge en werd gevolgd door onder andere AS Roma, Internazionale, Sporting Lissabon, Atalanta en Schalke 04. Ook bij Club Brugge wilde men naar verluidt de spits de ploeg niet zien verlaten. Hij heeft echter gekozen voor het project van de Duitse club Hoffenheim.

Camara, die in het verleden ook uitkwam voor Beerschot en KAA Gent, levert Club Brugge uiteindelijk wel nog een opleidingsvergoeding van 120.000 euro op.

Update: Camara heeft de deur van het Jan Breydelstadion achter zich toegetrokken. Van de U18 van Blauw-Zwart trekt hij naar de U19 van Hoffenheim.