Standard legt makelaars vanaf nu eisen op: Propere Handen heeft ogen geopend

Standard legt makelaars vanaf nu eisen op: "Propere Handen heeft ogen geopend"

25-05-2020 20:01 Laatste update: 20:15
7

De vele duistere zaakjes die naar boven kwamen tijdens operatie 'Propere Handen' lijken het Belgische voetbal mondjesmaat te kunnen veranderen. Zo gaat Standard Luik haar transferpolitiek in de toekomst anders aanpakken. Makelaars zullen een aantal regels moeten naleven.

Daarom introduceert Standard vanaf heden een charter, dat integraal na te lezen valt op de website van de club. In dat charter staan een reeks voorwaarden waaraan een makelaar die zaken met de Rouches wil doen, moet voldoen. Als dat niet het geval is, gaat de deal niet door. "Propere Handen heeft onze ogen geopend", licht CEO Alexandre Grosjean het kersverse initiatief toe bij Standard TV.

"Propere handen was enkele maanden het brandende onderwerp in het Belgisch voetbal en wij bij Standard wilden onszelf ook in vraag stellen", gaat Grosjean verder. "Vooral wat de samenwerking met spelersmakelaars betreft. Vanuit die vaststelling hebben we beslist om een charter op te stellen voor makelaars."

"Een heel compleet document", beweert Grosjean. "Als managers nog spelers aan Standard willen voorstellen of onderhandelingen met ons willen voeren, zijn ze verplicht om het te aanvaarden en te ondertekenen. Er valt niet over te onderhandelen. Het is zodanig transparant dat het zelfs te raadplegen is op de website van onze club."

Eisen
Welke voorwaarden staan er zoal in het charter? Voortaan zal een speler van Standard niet langer door meerdere makelaars mogen worden bijgestaan. Daarnaast komt er een soort van gedragscode. Makelaars zullen niet zomaar vrijuit mogen openbaar maken welke activiteiten hun spelers bij de club uitvoeren. Pikant detail: vaste huismakelaar bij Standard is Mogi Bayat, één van dé spilfiguren uit de affaire rond Propere Handen.