Oud-Heverlee Leuven en Beerschot vinden akkoord over datum promotiefinale

Oud-Heverlee Leuven en Beerschot vinden akkoord over datum promotiefinale

Gepubliceerd: maandag 25 mei 2020 om 17:15ma 25-05-2020 om 17:15

Laatste update: maandag 25 mei 2020 om 17:18ma 25-05-2020 om 17:18

Na een poos onderhandelen hebben OHL en Beerschot dan toch een datum én plek gevonden voor de promotiefinale. Die zal begin augustus doorgaan en dat in het stadion van Leuven.

Na de beslissing van de Algemene Vergadering om de competitie stop te zetten moesten OHL en Beerschot nog een akkoord bereiken over de terugwedstrijd van de promotiefinale. Er werd geopperd om in juni of juli een wedstrijd in het buitenland te spelen, maar de return van de promotiefinale zal toch in België gespeeld worden. Om 1 of 2 augustus nemen beide ploegen het tegen elkaar op aan Den Dreef, het stadion van Leuven.

'Er zijn vanuit het Leuvense stadsbestuur enkele voorwaarden gekoppeld aan de wedstrijd', geeft OHL nog mee via de officiële kanalen. 'Deze voorwaarden gaan over de veiligheid en het respecteren van de maatregelen tegen de verspreiding van het Corona virus.'
'
'De club dankt het Leuvense stadsbestuur voor deze oplossing zodat we uit deze moeilijke situatie kunnen raken', schrijft de club. 'Uiteraard zijn er nog enkele sportieve voorbehouden, zoals op een correcte manier mogen trainen, om deze wedstrijd zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden. Bovendien dient er juridisch voorbehoud gemaakt te worden voor de rechtsgeldigheid van de beslissing van de Algemene Vergadering van de Pro League.'

Beerschot won de eerste partij van de promotiefinales met 1-0. De uiteindelijke winnaar van de promotiefinales zal een week later ook meteen in actie mogen komen in Eerste Klasse A.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws