OFFICIEEL: Omeonga neemt afscheid van het Schotse voetbal

OFFICIEEL: Omeonga neemt afscheid van het Schotse voetbal

25-05-2020 15:59
1

Het avontuur van Stephane Omeonga bij Hibernian FC is afgelopen. Via Instagram nam onze landgenoot afscheid van zijn tijdelijke, Schotse werkgever.

Bij Genoa was er dit seizoen geen plaats in de A-kern voor Omeonga. De Italiaanse club stuurde hem daarom afgelopen zomer op huurbasis naar Cercle Brugge. In het Jan Breydelstadion verliep niet alles zoals Omeonga mogelijk had gehoopt. Bernd Storck nam de middenvelder niet mee op winterstage. Even later kwam er vervroegd een einde aan de verhuurperiode.

Genoa vond evenwel al snel een nieuw tijdelijk onderkomen voor de voormalige Belgische jeugdinternational. Het stuurde Omeonga naar Hibernian. In Schotland zou hij tot acht optredens komen. Daar zal het bij blijven, want in Schotland is er ondertussen ook een streep onder de competitie getrokken. De verhuurperiode voor Omeonga komt zo ook weer sneller dan voorzien aan een einde.

'Nu het seizoen voorbij is, komt er ook een einde aan mijn verhuurperiode', schrijft Omeonga op Instagram. 'Ik wil jullie bedanken voor de prachtige manier waarop jullie mij ontvingen. Ik wens jullie alle succes in de toekomst. Wat er ook gebeurt. Voor jullie zal ik juichen', aldus de man die nog tot medio 2022 onder contract ligt bij Genoa.