'Geen Real Madrid, maar ik zou voor veel clubs een goede 'catch' zijn'

'Geen Real Madrid, maar ik zou voor veel clubs een goede 'catch' zijn'

Gepubliceerd: maandag 25 mei 2020 om 10:15ma 25-05-2020 om 10:15

Joe Hart was jarenlang een vaste waarde bij Manchester City en keepte 75 interlands voor Engeland, maar zijn carrière zit in het slop. De Engelse doelman (33) heeft nu zijn zinnen gezet op een buitenlands avontuur.

Hart staat onder contract bij Burnley, waar hij op 26 december 2018 voor het laatst een Premier League-wedstrijd speelde. Deze zomer is hij transfervrij. "Ik kan begrijpen dat Real Madrid niet op mij zit te wachten, maar ik ben mijn kwaliteiten niet verloren", stelt Hart in gesprek met The Guardian. "Ik wil gewoon een belangrijk onderdeel van een ploeg zijn en alles geven. Het voetbalbloed stroomt nog steeds door mijn aderen."

Dat er interesse gaat komen, betwijfelt Hart ondanks zijn moeizame jaren niet. "Ik denk dat ik voor veel clubs een goede 'catch' zou zijn. Ik ben transfervrij, ik heb ervaring en ben hongerig. Italië, Spanje of Duitsland? Ik sta overal voor open. Ik wil gewoon op een zo hoog mogelijk niveau spelen. In Engeland gaat dat waarschijnlijk niet lukken. Begrijp me niet verkeerd: ik zou graag een nieuwe kans krijgen, maar dat wordt lastig."

Hart was de nummer één onder de lat bij Manchester City, waarmee hij twee keer kampioen werd. Na de komst van Josep Guardiola was zijn rol uitgespeeld. Voor zijn vertrek naar Burnley speelde Hart op huurbasis bij Torino en West Ham United.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws