UPDATE: 'Onderhandelingen met Gent zijn gevorderd, maar handtekening blijft uit'

UPDATE: 'Onderhandelingen met Gent zijn gevorderd, maar handtekening blijft uit'

25-05-2020 09:46 Laatste update: 25-05-2020 09:46
32

KAA Gent haalde met Davy Roef (RSC Anderlecht) en Jordan Botaka (STVV) al twee zomeraanwinsten in huis. Voor de derde nieuwkomer blijven de Buffalo’s ook in eigen land. Zo ligt Gent in pole positie om Frank Boya weg te halen bij Royal Excel Moeskroen.

Volgens La Capitale beschikt Gent over de beste papieren om Boya na dit seizoen gratis op te halen. De 23-jarige Kameroener is namelijk einde contract bij Moeskroen, dat er niet in slaagde om hem een nieuwe verbintenis te laten ondertekenen. De Buffalo's hebben Boya al sinds vorig jaar in het vizier.

Vorige winter was ook Royal Antwerp FC geïnteresseerd in Boya, maar concreet is die piste niet meer. Wel is er belangstelling van Trabzonspor, RC Lens en FC Metz. Toch ziet het er naar uit dat Gent aan het langste eind trekt, al kan de situatie – gezien zijn transfervrije status – op elk moment wijzigen tot zolang er geen handtekening gezet is.

Update 2/6: Het is nu al even windstil rond de mogelijke transfer van Boya naar Gent. Volgens RMC Sports zijn beide partijen de voorbije dagen druk in gesprek geweest. Die onderhandelingen gaan de goede kant uit, al blijven handtekeningen voorlopig uit. Aangezien Boya uit zijn contract loopt bij Moeskroen, kan de gegeerde middenvelder het zich veroorloven om rustig de kat uit de boom te kijken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie