'Anderlecht weet waar het zich komende zomer moet en wil versterken'

'Anderlecht weet waar het zich komende zomer moet en wil versterken'

Gepubliceerd: maandag 25 mei 2020 om 07:00ma 25-05-2020 om 07:00

Laatste update: maandag 25 mei 2020 om 07:52ma 25-05-2020 om 07:52

RSC Anderlecht wil zich tijdens de zomermercato versterken met centrale verdedigers. De prioriteiten van paars-wit ligt in de defensie, zeker omdat Philippe Sandler (Manchester City) en Derrick Luckassen (PSV Eindhoven) wellicht niet in het Lotto Park blijven.

Volgens Het Nieuwsblad zullen beide huurlingen niet definitief vastgelegd worden. Voor de komst Luckassen moet Anderlecht een aankoopoptie van vijf miljoen euro lichten. Gezien de financiële toestand van de club lijkt dat onhaalbaar. Luckassen zelf wil niet terug naar PSV, toch lijkt Anderlecht niet zijn volgende bestemming te gaan worden.

Sandler kan dan weer wel nog een jaar gehuurd worden van Man City, maar de kans bestaat de Engelse topclub andere plannen heeft met hem. De Nederlander liet tijdens zijn eerste maanden een uitstekende indruk na, maar werd nadien geremd door een knieblessure. Afwachten of Anderlecht een nieuwe poging waagt.

Weinig opties
Indien beide verdedigers vertrekken, is er veel werk aan de winkel voor Anderlecht. In dat geval blijven enkel Vincent Kompany – die zeer blessuregevoelig is -, Elias Cobbaut en de jongelingen Marco Kana en Killian Sardella over. De komst van minstens één nieuwe centrale verdediger dringt zich dan ook op.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is een verdediger de prioriteit voor Anderlecht?

(358 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws