Everton-verdediger raakte ‘rock bottom’: ‘Ik wilde nergens gezien worden’

Everton-verdediger raakte ‘rock bottom’: ‘Ik wilde nergens gezien worden’

Gepubliceerd: zondag 24 mei 2020 om 23:28zo 24-05-2020 om 23:28

Everton-verdediger Michael Keane kende een moeilijke periode bij zijn club. De Engelsman worstelde met zijn slechte prestaties op het veld en raakte meerdere malen geblesseerd. Keane geeft toe dat hij in tranen uitbarstte in gesprek met zijn familie.

"Ik wilde de deur niet uit, wilde niemand zien", geeft Keane toe in gesprek met de BBC. "Ik schaamde me met hoe het op het veld ging, dus wilde nergens gezien worden. Ik hield die gevoelens lang voor me, werkte hard, draaide de dingen om op het veld, maar uiteindelijk werd het teveel."

Uiteindelijk besloot Keane zijn gevoelens te uitten aan zijn familie. "Ik brak niet volledig, maar het kwam er op neer dat ik mijn familie in tranen vertelde hoe ik me voelde", geeft de verdediger toe. "Dat was een belangrijk moment, ik raakte 'rock bottom'. Vanaf dat moment ging het steeds beter, met de hulp van mijn familie en vrienden. Ik sprak met een sportpsycholoog en dat doe ik nog steeds regelmatig."

Keane voegde zich in juli 2017 bij Everton, dat hem voor een bedrag van ruim 33 miljoen euro inlijfde. De verdediger kwam over van Burnley.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws