Bijzonder plan van Spaanse krant Marca: 31 achtereenvolgende dagen La Liga-voetbal

Bijzonder plan van Spaanse krant Marca: 31 achtereenvolgende dagen La Liga-voetbal

24-05-2020 22:50
3

Een bijzonder gerucht uit Spanje: er ligt een plan om na de hervatting van de Primera División 31 dagen achter elkaar te voetballen. In Spanje staan er nog elf speelronden op het programma en ook de bekerfinale tussen Athletic Bilbao en Real Sociedad moet nog gespeeld worden.

De Spaanse krant Marca komt met een plan, waarin er pas op 19 juni wordt begonnen in plaats van de huidige hervattingsdatum 12 juni. De ploegen krijgen hierdoor wat langer de tijd om zich voor te bereiden. 

Wat zou moeten volgen is een periode van 31 dagen achter elkaar, waarin er live Primera División-voetbal te zien is. Van vrijdag 19 juni tot en met zondag 19 juli wordt er dan iedere dag gevoetbald in La Liga. Er wordt bij de planning rekening gehouden met een rustperiode van ten minste 72 uur tussen de verschillende wedstrijden. Er zijn drie tijdstippen voor de avondwedstrijden: 18:30 uur, 20:30 uur en 22:30 uur.

Barcelona en Real Madrid spelen hun wedstrijden altijd op verschillende dagen, tot de laatste twee speelrondes. Dan wordt er zoals gebruikelijk op alle velden tegelijk afgetrapt. Marca is van mening dat de Spaanse competitie op deze manier het beste 'verkocht' kan worden. Tv-kijkers kunnen op deze manier alle wedstrijden live volgen.