UPDATE: 'KRC Genk bood al twee keer tevergeefs op Dessers'

UPDATE: 'KRC Genk bood al twee keer tevergeefs op Dessers'

24-05-2020 20:14 Laatste update: 25-05-2020 12:50
54

KRC Genk wil na een teleurstellend seizoen weer presteren in de Belgische competitie. Het zoekt dan ook naar versterking voor komend seizoen. In die zoektocht is het uitgekomen bij Cyriel Dessers.

Na het vertrek van Aly Samatta richting Aston Villa zit KRC Genk met amper keuzes voorin. Paul Onuachu is spits nummer één, maar heeft weinig concurrentie. Dessers moet voor die concurrentie zorgen. Volgens Het Belang van Limburg hebben de Limburgers een bod uitgebracht op de spits van Heracles Almelo.

De Belgisch-Nigeriaanse aanvaller brak dit seizoen helemaal door bij de Nederlandse club. Met vijftien doelpunten werd hij gedeeld topschutter in de Eredivisie. Dat heeft ook Genk opgemerkt, die hoopt Dessers in huis te kunnen halen. Dessers stond ook in de belangstelling van enkele buitenlandse clubs, maar door de coronacrisis lijkt die interesse wat gemilderd te zijn. Bij het Nederlandse Tubantia klinkt het dat Heracles zo'n zes miljoen euro verlangt voor Dessers.

Voor Dessers zou Genk zijn derde club in België zijn. Eerder kwam hij uit voor Oud-Heverlee Leuven en KSC Lokeren. In Nederland speelde de aanvaller voor NAC Breda en FC Utrecht.

Update: Bij Sporza heeft Genk inmiddels ook de interesse in Dessers bevestigd. "Cyriel is jong, Belgisch, polyvalent en doelgericht. Dat bewees hij afgelopen seizoen", geeft men bij de club aan. "Hij heeft ook een link met Limburg (Dessers groeide op in Vechmaal, red). Een ideaal profiel dus", aldus Genk.

Update: Volgens Voetbal International heeft KRC Genk afgelopen weekend tevergeefs een tweede bod gedaan op Dessers. 'Echter waren beide biedingen dermate laag, dat de clubs nog niet met elkaar om tafel zitten. Mogelijk gebeurt dat komende week', klink het in Nederland.