De Jong door het stof: 'Ik wil graag sorry zeggen tegen iedereen die beledigd is'

De Jong door het stof: 'Ik wil graag sorry zeggen tegen iedereen die beledigd is'

Gepubliceerd: zondag 24 mei 2020 om 20:03zo 24-05-2020 om 20:03

Luuk de Jong gaat door het stof op Instagram. Zondag raakte de spits van Sevilla in opspraak door foto's waarop te zien is dat hij met drie ploeggenoten en hun aanhang de Spaanse coronaregels overtreedt.

Naast De Jong staan de Argentijnen Éver Banega, Franco Vázquez en Lucas Ocampos op de groepsfoto's, die zijn gepost en daarna verwijderd door de partner van Banega. De groep van twaalf personen is te groot voor de geldende coronaregels in Spanje. Bovendien is de verplichte afstand van twee meter niet gewaarborgd.

'Ik wil graag sorry zeggen tegen iedereen die beledigd is door het incident van gisteren dat niet herhaald zal worden', laat De Jong weten via zijn Instagram-story. 'We hopen dat de competitie terugkeert. Onze enige wens is weer kunnen voetballen.'

De Jong en zijn drie ploeggenoten moeten vrezen voor een straf, omdat ze niet het gewenste signaal hebben afgegeven na berichten over de herstart van de Primera División in het weekend van 8 juni. Bijkomend probleem is dat De Jong niet in dezelfde trainingsgroep zit als de drie Argentijnen. Sevilla heeft zijn spelers uitdrukkelijk geadviseerd om elkaar niet op te zoeken buiten de club.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws