Verliest Standard Vanheusden? 'Inter wil aankoopoptie snel lichten'

Verliest Standard Vanheusden? 'Inter wil aankoopoptie snel lichten'

24-05-2020 19:30 Laatste update: 19:36
15

Standard staat voor een bijzonder belangrijke transferzomer. Door de financiële problemen kan het zich dure transfers veroorloven en dreigt het ook enkele sterkhouders te zien vertrekken. Zinho Vanheusden is er daar één van.

Standard nam Vanheusden afgelopen zomer voor een recordbedrag van meer dan twaalf miljoen euro over van Inter Milan. Daarmee hielp Standard de Italiaanse club om aan de 'Financial Fair Play' regels te voldoen. Internazionale kreeg wel een terugkoopclausule van vijftien miljoen euro in de deal die het binnen twee seizoenen kon lichten. Een optie die het volgens Het Laatste Nieuws deze zomer al wil lichten.

Bij Standard groeide Vanheusden uit tot een belangrijke pion, wat ze ook bij Inter hebben opgemerkt. Door de financiële problemen werd Vanheusden al gelinkt aan binnen- en buitenlandse clubs, maar nu lijkt een terugkeer naar Internazionale toch in de maak. De entourage van Vanheusden ontkende de geruchten alvast niet, al is een verlengd verblijf bij Standard ook nog een optie.