Club Brugge verwacht veel van jongeling: Potentieel voor mooie carrière

Club Brugge verwacht veel van jongeling: "Potentieel voor mooie carrière"

Gepubliceerd: zondag 24 mei 2020 om 20:50zo 24-05-2020 om 20:50

De Belgische voetbalwereld maakte dit seizoen kennis met Charles De Ketelaere, maar ook Maxim De Cuyper. De Ketelaere wordt een bijzonder grote toekomst voorspeld, maar ook van De Cuyper verwacht men bij Club Brugge veel.

Dat onthult assistent-trainer Carl Hoefkens in De Krant Van West-Vlaanderen. "De Cuyper heeft het potentieel voor een mooie carrière", geeft Hoefkens aan. "Hij viel vorig seizoen na de voorbereiding af bij de A-kern. Daarna ging hij bij de beloften aan de slag met alle werkpunten die we hem meegaven. Tijdens de winterstage in Qatar was hij er opnieuw bij en is hij er bij gebleven."

De Cuyper zal dan echter hard moeten blijven werken. "Iedereen legt een ander parcours af, de een is sneller dan de ander, maar de mentaliteit is het belangrijkst. Ze moeten zichzelf beter maken, wij bieden enkel de best mogelijke omstandigheden aan", aldus Hoefkens.

"De druk is groot, al is er ook tijd voor ontspanning. De balans vinden is moeilijk, maar we kijken er op toe. Alleszins: ze mogen nooit tevreden zijn, ook al winnen ze een wedstrijd of worden ze misschien zelfs kampioen. Dat is nooit de waardemeter, elk moment het beste van zichzelf geven, is het belangrijkst", besluit Hoefkens.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws