Anderlecht-talent bewierookt: Hij gaat de club redden en veel geld opbrengen

Anderlecht-talent bewierookt: "Hij gaat de club redden en veel geld opbrengen"

Gepubliceerd: zondag 24 mei 2020 om 17:48zo 24-05-2020 om 17:48

RSC Anderlecht heeft sportief gezien geen al te best seizoen achter de rug. Aangezien het sportieve grotendeels gekoppeld is aan het financiële, heeft paars-wit ook daar geen hoge ogen gegooid. Toch ziet RTBF-analist Alexandre Teklak een lichtpuntje in de duisternis.

Teklak is over het algemeen niet lyrisch over het debuutjaar van Vincent Kompany bij Anderlecht, al kwamen er langzaamaan enkele talenten bovendrijven. “Na een moeilijke start kwamen de jongeren in hun bloei”, zei hij bij RTBF. "Aan het eind van het seizoen kwam Vlap in een stroomversnelling, Sambi Lokonga liet zich gelden en Doku sprong uit het beeld."

Over Jeremy Doku is het laatste woord nog niet gevallen, denkt Teklak. "Met hem is de sportieve en financiële toekomst van Sporting Anderlecht gegarandeerd." In het Lotto Park kan het geldtellen alvast beginnen. "Deze jongen gaat Anderlecht redden en dan … gaat hij veel geld opbrengen!"

Doku is nog altijd maar 17. Toch stond hij dit seizoen veertien keer in de basis. In de laatste wedstrijd voor het coronavirus de competitie een halt toeriep, voetbalde hij Anderlecht naar een 7-0-overwinning tegen Zulte Waregem. Doku scoorde twee keer en liet twee keer scoren.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws