OHL spreekt zich uit over promotiefinale in buitenland: Wij verkiezen Leuven

OHL spreekt zich uit over promotiefinale in buitenland: "Wij verkiezen Leuven"

Gepubliceerd: zondag 24 mei 2020 om 16:58zo 24-05-2020 om 16:58

Welke club promoveert volgend seizoen naar de Pro League? Op die vraag is nog steeds geen sluitend antwoord en dat heeft alles te maken met de promotiefinale tussen OH Leuven en Beerschot VA. Of en waar die wedstrijd zal doorgaan, blijft onzeker.

Over een ding is wel duidelijkheid: wordt de finale niet gespeeld, dan stijgt Westerlo naar 1A. OHL en Beerschot moeten er dus alles aan doen om de partij alsnog te laten doorgaan. Voor 31 juli worden er alvast geen wedstrijden afgewerkt in ons land.

Daardoor speelde het idee om de terugronde van de promotiefinale af te werken in het buitenland. Zo wordt er in Duitsland alweer opnieuw gevoetbald en maken ook andere competities weldra hun opwachting. Is dat een optie voor de ploegen zelf?

"We moeten dat bekijken", zegt Peter Willems, CEO van OHL bij Rob TV. "Dat is een vraag van de Belgische voetbalbond naar een andere voetbalbond of dat überhaupt mogelijk is. We gaan zien of dat een piste kan zijn." Toch heeft OHL een duidelijke voorkeur. "Als wij mogen kiezen, spelen liever in Leuven natuurlijk. Maar daar moeten ook nog stappen voor worden gezet."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws