NHS: '41 extra corona-doden na Champions League-partij in Liverpool'

NHS: '41 extra corona-doden na Champions League-partij in Liverpool'

Gepubliceerd: zondag 24 mei 2020 om 16:30zo 24-05-2020 om 16:30

Op 11 maart van dit jaar stonden Liverpool en Atlético Madrid lijnrecht tegenover elkaar in de achtste finales van de Champions League. Hoewel er toen al duidelijk tekenen waren dat het coronavirus zich verspreidde in Europa, werden er toch toeschouwers toegelaten op Anfield. Een pijnlijke vergissing, zo blijkt ruim twee maanden later.

Al snel na het uitbreken van de coronacrisis in Europa werd het Champions League-treffen van Atalanta en Valencia veroordeeld omdat er fans werden toegelaten in het stadion. En dat terwijl Spanje en Italië op dat moment al de zwaarst getroffen regio’s waren in Europa. Die wedstrijd werd toen al een van de broeihaarden van het virus genoemd.

Daar komt nu nog een partij bij, want ook in de nasleep van de pot tussen Liverpool en Atlético Madrid vielen doden te betreuren, zo meldt The Daily Mail. Volgens onderzoek van het Britse NHS leidde de wedstrijd tot 41 extra sterfgevallen als gevolg van het coronavirus.

Jose Luis Martinez-Almedia, burgemeester van Madrid, liet vorige maand al weten dat het een "vergissing" was om die wedstrijd te laten doorspelen. "Het was niet logisch dat drieduizend Atlético-fans destijds mochten afzakken naar Anfield", zei hij op landelijke radio.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws