'Absoluut schandaal' voor Denayer en co. in Frankrijk: 'Dit pik ik gewoon niet'

'Absoluut schandaal' voor Denayer en co. in Frankrijk: 'Dit pik ik gewoon niet'

Gepubliceerd: zondag 24 mei 2020 om 13:35zo 24-05-2020 om 13:35

Laatste update: zondag 24 mei 2020 om 13:45zo 24-05-2020 om 13:45

Olympique Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas spuwt opnieuw zijn gal over het Franse besluit om een punt te zetten achter het Ligue 1-seizoen. De club van Jason Denayer grijpt daardoor voor het eerst in jaren naast de Europese tickets.

Het feit dat de Bundesliga weer begonnen is en Spanje spoedig volgt, maakt Aulas gek. "Elk land heeft dezelfde gezondheidsprotocollen. De UEFA doet er alles aan om de competities af te maken, maar in Frankrijk wordt er niet eens naar gekeken. Het is een absoluut schandaal", foetert Aulas in gesprek met L'Equipe.

De Lyon-voorzitter is naar de rechter gestapt en wil het Franse besluit ongedaan maken. "We moeten het in elk geval proberen. Zijn de risico's toch te groot, dan stoppen we en zal ik berusten in ons lot. Maar dat het op deze manier wordt gespeeld, pik ik gewoon niet."

Aulas houdt zijn hart vast als Lyon in de kwartfinale van de Champions League, die vermoedelijk in augustus wordt afgemaakt, moet aantreden tegen Juventus. "Iedereen zal zien dat onze kop eraf wordt gehakt, omdat we geen ritme hebben. Italië is zwaar getroffen, maar maakt de competitie wel af. Dat is niet uit te leggen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws