Coronapauze kon hoogvorm Hazard niet stoppen: enkel Sancho en Müller doen beter

Coronapauze kon hoogvorm Hazard niet stoppen: enkel Sancho en Müller doen beter

Gepubliceerd: zondag 24 mei 2020 om 12:47zo 24-05-2020 om 12:47

De ene heeft al wat meer roest in de benen dan de andere, maar Thorgan Hazard heeft de corona-onderbreking alvast uitstekend verteerd. In twee zeges van Borussia Dortmund was de Rode Duivel goed voor een doelpunt en twee assists. Vooral in die laatste categorie blinkt de spelmaker uit.

Hazard zit in de Bundesliga nu al aan twaalf assists in totaal. Met die cijfers moet hij slechts twee spelers laten voorgaan: Thomas Müller (Bayern München, sinds zaterdag zeventien stuks) en zijn eigen ploeggenoot Jadon Sancho (zestien stuks). Net als Hazard heeft ook Christopher Nkunku (RB Leipzig) twaalf beslissende passes achter zijn naam staan.

Opvallend is vooral de constante in de prestaties van Hazard. Sinds de start van de Bundesliga heeft onze landgenoot al in elke maand minimaal één assist afgeleverd bij Dortmund. Enkel in maart lukte dat niet, maar toen werd de competitie dan ook abrupt onderbroken door de uitbraak van het coronavirus. Overigens voegde Hazard tussendoor nog zes doelpunten toe aan zijn statistiekenlijstje.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws