Waasland-Beveren hoopt op nietigverklaring dankzij 'precedenten' ... uit WOII

Waasland-Beveren hoopt op nietigverklaring dankzij 'precedenten' ... uit WOII

Gepubliceerd: zondag 24 mei 2020 om 12:17zo 24-05-2020 om 12:17

Waasland-Beveren haalt haar hele juridische arsenaal uit de kast om de gedwongen degradatie naar Eerste Klasse B te vermijden. Die beslissing viel negen dagen geleden op de Algemene Vergadering van de Pro League. De fusieclub claimt dat er voorbeelden zijn uit het verleden.

Waasland-Beveren denkt dan niet meteen aan het recente verleden van het Belgische voetbal, maar keert terug naar ... Wereldoorlog II. Toen nazi-Duitsland ons land binnenviel tussen 1940 en 1945 werd de lopende competitie twee maal gestaakt. Toen werd er overgegaan tot een algemene nietigverklaring van alle eerdere resultaten.

Bij het BAS zal Waasland-Beveren die 'precedenten' aanhalen om haar eigen vel te redden, meldt Sportwereld. Of beide situaties met elkaar te vergelijken vallen, is aan de rechters om te beslissen. Hoe dan ook eist Waasland-Beveren dat de hele jaargang 2019-2020 geannuleerd wordt. Daarmee zou het haar eigen vel redden, maar zo'n verdict zou bijvoorbeeld ook tot gevolg hebben dat Club Brugge zich geen landskampioen mag noemen. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Heeft Waasland-Beveren recht van spreken?

(613 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws