Martinez zal zelf opvolger aanstellen: Ik heb al wat namen in mijn hoofd, ja

Martinez zal zelf opvolger aanstellen: "Ik heb al wat namen in mijn hoofd, ja"

Gepubliceerd: zondag 24 mei 2020 om 11:15zo 24-05-2020 om 11:15

Roberto Martinez blijft niet alleen aan boord bij de Rode Duivels, hij heeft zijn invloed op het Belgische voetbal zelfs nog vergroot. Naast de rol van bondscoach neemt de Spanjaard vanaf heden immers ook de functie van technisch directeur op zich. In die hoedanigheid mag hij straks ... zijn eigen opvolger aanwerven.

Het idee van de KBVB is namelijk dat Martinez de komende twee jaar een assistent onder zijn vleugels neemt die nadien het stokje moet overnemen. De komende weken gaat de bond op zoek naar de ideale voortzetter. Aangezien Martinez als kersvers technisch directeur ook over de aanstelling van de staf gaat, mag de bondscoach dus in principe zijn eigen troonopvolger uitkiezen.

"Er is geen specifiek profiel", geeft Martinez aan bij De Zondag. "Ik zie het heel breed. Een open-minded persoon in elk geval. Iemand die mensen kan samenbrengen en ideeën kan kanaliseren. Een voetbalachtergrond. Iemand die invloed kan hebben op het volgende decennium. Ik heb al wat namen in mijn hoofd, ja. Ik ontmoette de afgelopen jaren in het Belgische voetbal al meerdere jonge mensen die die job zouden aankunnen."

Iemand als Simons
"Na de nodige procedures zouden we binnen enkele maanden een definitieve beslissing moeten kunnen nemen", legt Martinez de planning uit. "Of het een ex-Rode Duivel moet zijn, weet ik niet, het is toch meer een managementfunctie: organisatie, structuren ... Al ben ik blij dat veel Rode Duivels nu al bezig zijn, en heel terecht, met een mogelijke toekomst als coach. Ook dat kan het Belgische voetbal vooruit helpen."

Stiekem had Martinez blijkbaar wel al een naam in gedachten, maar die koos een ander pad. "Timmy Simons, in wie ik ongelooflijk veel vertrouwen heb, is daar een mooi voorbeeld van", stelt de bondscoach. "Timmy ontwikkelt zich op dat terrein uitstekend, eerst bij Club Brugge en nu bij Zulte Waregem."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws