Ballack geeft Kompany ongelijk: Geluk in tijdperk zonder Henry, Drogba of Rooney

Ballack geeft Kompany ongelijk: "Geluk in tijdperk zonder Henry, Drogba of Rooney"

24-05-2020 11:08
16

Vincent Kompany riep Virgil van Dijk onlangs uit tot de beste Premier League-verdediger aller tijden, maar krijgt niet van iedereen bijval. Michael Ballack verbaast zich over alle lof die de mandekker van Liverpool en het Nederlands elftal ten deel valt.

"Van Dijk heeft geluk dat hij in een tijdperk speelt zonder Didier Drogba, Frank Lampard, Alan Shearer, Thierry Henry, Wayne Rooney, Robin van Persie, Carlos Tévez, Emmanuel Adebayor en Diego Costa", zegt de Duitser oud-middenvelder van Bayer Leverkusen, Bayern München en Chelsea, geciteerd door Engelse media. "Geen wonder dat er mensen zijn die denken dat hij de beste Premier League-verdediger ooit is."

De woorden van Ballack zorgen voor onbegrip bij Liverpool-legende Steve Nicol, die zelf dertien jaar op Anfield speelde. "Als we het hebben over het fysiek, dan kan je mij niet wijsmaken dat hij niet zijn mannetje zou staan tegenover Drogba", reageert de Schot bij ESPN. "Het zou geweldig zijn om de duels tussen deze twee te bekijken, maar Drogba zou zeker niet over Van Dijk heenlopen."

"Qua snelheid heb ik nog nooit een speler gezien die Van Dijk eruit sprintte", benadrukt Nicol. "Zowel in de Premier League als in de Champions League niet. Dus snelheid is ook niet het probleem. Is hij goed met de bal aan zijn voet? Ja, dat is hij. Dus ik ben erg benieuwd van welk deel van zijn spel de genoemde spitsen volgens Ballack zouden kunnen profiteren."