Martinez: De finish ontbrak, dat deed mij finaal beslissen om bij te tekenen

Martinez: "De finish ontbrak, dat deed mij finaal beslissen om bij te tekenen"

Gepubliceerd: zondag 24 mei 2020 om 10:40zo 24-05-2020 om 10:40

Roberto Martinez zal ook op het komende EK en WK bondscoach van de Rode Duivels zijn. Daar bereikte hij afgelopen week overeenstemming over met de Belgische voetbalbond. De Spanjaard licht toe waarom hij aan boord blijft.

"Toen ik in 2016 tekende als bondscoach van België had ik nooit gedacht dat ik zo lang zou blijven", geeft Martinez grif toe in gesprek met De Zondag. "Ik dacht: op een groot tornooi een succes neerzetten en we kunnen weer voort. Maar dat groeit. Alleen ontbrak de finish en dat deed mij finaal beslissen om bij te tekenen."

Met de Rode Duivels wil Martinez voor het allerhoogste gaan, daar komt het op neer. "Dat is het dus", bevestigt hij. "Mehdi Bayat is een uiterst dynamische voorzitter, velen onderschatten de belangrijke rol van CEO Peter Bossaert, we hebben geweldige spelers… Ik wilde graag mee verantwoordelijk zijn voor de verdere ontwikkeling van het nationaal team, met het komende EK en WK als belangrijkste challenges."

In 2021 Europees kampioen en/of in 2022 wereldkampioen worden, dus. "Dat is de ambitie van de hele groep. We want to make history!", roept Martinez het van de daken. "We hebben daarvoor alle kwaliteiten, maar al even belangrijk is waar en hoe we nog kunnen verbeteren."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws