'Napoli wil cashen voor Koulibaly en Milik en hoopt in totaal op 200 miljoen'

'Napoli wil cashen voor Koulibaly en Milik en hoopt in totaal op 200 miljoen'

24-05-2020 09:23
7

Napoli wil ondanks de coronacrisis deze zomer zijn kapitaal verzilveren. De Italiaanse topclub hoopt met de verkoop van spelers liefst tweehonderd miljoen euro op te halen, waarmee de selectie van coach Gennaro Gattuso een metamorfose moet ondergaan.

Dat meldt Sky Sport Italia. Volgens de Italiaanse omroep staat voorzitter Aurelio De Laurentiis open voor transfers van Kalidou Koulibaly, Allan, Arek Milik en Faouzi Ghoulam. Koulibaly moet het leeuwendeel van het bedrag van tweehonderd miljoen in het laatje brengen. De 28-jarige verdediger staat in de belangstelling van Manchester United, Manchester City en Paris Saint-Germain.

Koulibaly ligt bovendien nog tot medio 2023 vast, waardoor Napoli een sterke onderhandelingspositie heeft. Dat geldt niet voor Arek Milik. De oud-Ajacied is volgend jaar zomer transfervrij. Juventus en Atlético Madrid werden al in verband gebracht met de Poolse spits, die mede mag vertrekken doordat Dries Mertens op een langer verblijf in Stadio San Paolo afstevent.

Ook Gattuso krijgt het vertrouwen van De Laurentiis. De oud-speler van AC Milan nam in december het stokje over van de ontslagen Carlo Ancelotti. Vlak voor de corona-uitbraak toonde Napoli voorzichtig verbetering en klom het naar plek zes in de Serie A. Het eerste duel met FC Barcelona in de achtste finale van de Champions League eindigde in 1-1.