The Sun: snelheidsduivel Traoré nummer één op verlanglijstje van Klopp

The Sun: snelheidsduivel Traoré nummer één op verlanglijstje van Klopp

24-05-2020 00:00
8

Jürgen Klopp heeft zijn pijlen gericht op Wolverhampton Wanderers-krachtpatser Adama Traoré, meent The Sun. Volgens het Britse boulevardmedium staat de 24-jarige Spanjaard met Malinese roots met stip bovenaan de 'summer hitlist' van de Liverpool-manager.

Klopp wil zijn aanval versterken en zoekt naar een geduchte concurrent voor Mohamed Salah, Roberto Firmino, Sadio Mané en Divock Origi. Traoré is bezig aan een sterk seizoen op Molineux en voldoet volgens The Sun precies aan de profielschets.

Of hij haalbaar is voor de regerend Champions League-winnaar, is echter nog maar de vraag. Traoré ligt nog tot medio 2023 vast bij The Wolves en zijn marktwaarde wordt getaxeerd op 67 miljoen euro. Aangezien Liverpool het voorlopig zonder wedstrijd- en tv-inkomsten moet stellen, lijkt het eerst spelers te moeten verkopen voordat het aan een transfer van Traoré kan denken.

De in Spanje geboren aanvaller werd opgeleid bij FC Barcelona en speelde in Engeland voor Aston Villa en Middlesbrough. De fysiek sterke én watervlugge aanvaller – in het bezit van een pace ranking van 96 op FIFA 20 en daarmee de snelste speler van het spel – maakt dit seizoen veel indruk in de Premier League. In 28 competitieduels was hij goed voor vier goals en zeven assists.