Bayern München met grote cijfers langs Eintracht, hoofdrol Hinteregger

Bayern München met grote cijfers langs Eintracht, hoofdrol Hinteregger

23-05-2020 20:15

Bayern München heeft het zichzelf nog knap lastig gemaakt tegen Eintracht Frankfurt, maar gaat wel met de zege aan de haal. Na een 3-0 voorsprong leek er geen vuiltje aan de lucht, tot Frankfurt een comeback inzette. Het werd uiteindelijk 5-2. De voorsprong op Borussia Dortmund is weer vier punten.

Alle Nederlanders begonnen zaterdagavond op de bank: Joshua Zirkzee bij Bayern München en Bas Dost en Jonathan De Guzman bij Frankfurt. Bayern won vorige week met 0-2 bij Union Berlin, Frankfurt verloor van Borussia Mönchengladbach.

Bayern was in eigen stadion heer en meester tegen Frankfurt, dat er nauwelijks aan te pas kwam. Het grootste gevaar kwam van de Duitse recordkampioen, al duurde het even voor er gescoord werd. Dat gebeurde pas na ruim een kwartier toen Leon Goretzka een perfecte voorzet van Thomas Müller van dichtbij binnenwerkte. Ook daarna waren de kansen voor Bayern. Müller gaf bij de 1-0 de voorzet, maar maakte de 2-0 zelf. Alphonso Davies gaf de bal dit keer voor.

Toen Robert Lewandowski na 46 seconden in de tweede helft de 3-0 binnenkopte, leek de wedstrijd gespeeld. Bayern kwam echter toch weer in de problemen nadat Martin Hinteregger de aansluitingstreffer maakte. Diezelfde Hinteregger zette een paar minuten later een comeback in door ook de 3-2 binnen te knikken, daardoor is hij nu met acht goals topscorer van Eintracht.

Eintracht geloofde er weer in en kreeg zelfs kansen op een 3-3, maar Manuel Neuer bleek niet nog een keer te passeren. Even later stelde Bayern via Davies orde op zaken met de 4-2. Overigens verscheen Hinteregger voor een derde keer op het scorebord, alleen schoot hij de bal deze keer in eigen goal: 5-2. Daardoor was de wedstrijd definitief gespeeld. Dost mocht een kwartier voor tijd nog invallen, maar kon niets meer aan de score veranderen. Ook Zirkzee kreeg nog wat minuten.