Croonen pareert kritiek van Waaasland-Beveren: Enige haalbare optie

Croonen pareert kritiek van Waaasland-Beveren: "Enige haalbare optie"

23-05-2020 19:00
19

Waasland-Beveren kan niet bepaald lachen met de einduitslag van de Jupiler Pro League. Zij willen volgend seizoen toch in 1A aantreden. Peter Croonen, voorzitter van de Pro League, geeft aan dat die instantie voor de beste optie is gegaan.

"Je moet kijken naar de realiteit waarin je moet werken", aldus Croonen bij Het Laatste Nieuws. "Daarin was er een aantal ploegen dat tot het allerlaatste moment gehoopt had op een competitie met 18 of 20. Terwijl het helemaal zeker was dat daar géén benodigde 80 procent meerderheid voor gevonden kon worden. Dat heeft het proces lang vertraagd."

Croonen moest dus wel een andere optie zoeken. "Daarom hebben we een overgangsscenario op tafel gelegd, waarbij er één, twee of drie seizoenen met 18 zou gespeeld worden, maar nadien weer teruggekeerd zou worden naar een competitie van 16. Enkele ploegen zagen dat niet zitten, omdat dan voor hen het risico op degradatie groter zou worden. Of omdat de overgangsperiode voor de ene te kort en voor de andere te lang werd."

"De enige haalbare optie was dus blijven bij een competitie van 16, met play-offs. Het alternatief was de annulatie van de competitie. Zou dat dan de juiste uitkomst zijn geweest?"