Bolingoli sluit Rode Duivels toch niet uit: Ik wil er helemaal voor gaan

Bolingoli sluit Rode Duivels toch niet uit: "Ik wil er helemaal voor gaan"

Gepubliceerd: zondag 24 mei 2020 om 18:26zo 24-05-2020 om 18:26

In de Congolese pers gaf Boli Bolingoli aan te kiezen voor Congo. Toch lijkt de Celtic-speler de Rode Duivels toch niet helemaal opgegeven te hebben. Dat geeft hij aan in Het Laatste Nieuws.

"Het is mijn doel om international te worden", vertelt Bolingoli, die al eens werd bekeken door assistent-trainer Shaun Maloney. "Ik had er iets van gehoord, ja. Ik denk wel dat ik ooit mijn kans kan krijgen."

Hij hoopt bondscoach Roberto Martinez ook snel op andere gedachten te brengen. "Volgend seizoen wil ik er helemaal voor gaan. Ik ga het de bondscoach moeilijk maken. Zeker nu het EK is verplaatst", klinkt het.

Perfect systeem
Bolingoli zou als linkerflankspeler ook in het huidige systeem van België passen. "Inderdaad. Het systeem dat de Duivels spelen, is me op het lijf geschreven", geeft Bolingoli aan, die werd opgeleid als flankaanvaller.

"Ik zal altijd een aanvallend ingestelde speler blijven. Maar ik heb aanvaard dat ik mijn verdedigende taken moet doen. Nu ben ik een aanvallende linksachter, een 'fullback', zeg maar. Ik leer elke dag bij. Verdedigend, positioneel", besluit hij.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws