Doku kroont zich tot dribbelkoning van Europese tieners, in top vijf van de JPL

Doku kroont zich tot dribbelkoning van Europese tieners, in top vijf van de JPL

Gepubliceerd: zaterdag 23 mei 2020 om 17:03za 23-05-2020 om 17:03

Met Jérémy Doku heeft RSC Anderlecht een groot toptalent in eigen huis. De flankaanvaller liet dit seizoen al flitsen van zijn klasse zien. Dat deed onder andere door enkele knappe dribbels. Hij blijkt ook dé grote dribbelkont van de Europese jonkies te zijn.

Bij Sporza berekende men de dribbels van alle tieners in de grotere competities. Uit de cijfers blijkt Doku ook de grootste en beste dribbelkont te zijn. Hij doet gemiddeld vier succesvolle dribbels per wedstrijd en heeft een slaagpercentage van 55%.

Hij is een eenzame leider. Verder in Europa volgt het toptalent van Bayern München Alphonso Davies met 3,7 geslaagde dribbels per wedstrijd. Mohamed Ihattaren (PSV, 3,1 dribbels per wedstrijd), Zurab Davitashvili (Rubin Kazan, 2,6 dribbels per wedstrijd) en John Yebooah (VVV Venlo, 2,5 dribbels per wedstrijd) vervolledigen de top vijf.

Van alle spelers in België blijkt hij ook één van de grootste dribbelkonten te zijn. Jordan Botaka staat met 69 geslaagde dribbels op nummer één. Hij wordt gevolgd door Junya Ito (KRC Genk, 62), Alexandre De Bruyn (STVV, 59), Krépin Diatta (Club Brugge, 57), Doku (Anderlecht, 55) en Vadis Odjidja (KAA Gent, 54).

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws