Croonen: Geen cadeau om voorzitterschap nu in iemand anders schoot te gooien

Croonen: "Geen cadeau om voorzitterschap nu in iemand anders schoot te gooien"

Gepubliceerd: zaterdag 23 mei 2020 om 13:42za 23-05-2020 om 13:42

Laatste update: zaterdag 23 mei 2020 om 13:55za 23-05-2020 om 13:55

De Pro League is door enkele lastige weken gegaan, met onder meer de licentiedossiers, de afronding van de gestaakte competities en het toekomstige format op tafel. Als voorzitter bevond Peter Croonen zich vaak in het oog van de storm. Dat is best zwaar, geeft hij zelf toe.

Als voorzitter van KRC Genk én de Pro League draagt Croonen een dubbele pet. Soms botsen de belangen van beide kanten, wat hem op kritiek te staan komt. "Ik snap dat, ja", geeft Croonen toe bij Het Laatste Nieuws. "Ik denk wel dat ik mag zeggen dat ik die twee functies zo goed mogelijk heb proberen te scheiden. Elk standpunt van KRC Genk werd vertolkt door CEO Erik Gerits. Ik heb als voorzitter van de Pro League geprobeerd om voor het voorstel te gaan waar de grootst mogelijke consensus over was. Dat is gelukt. Al was die spreidstand niet gemakkelijk."

Her en der wordt geopperd dat de leider van de Pro League een onafhankelijk persoon zou moeten zijn. "Het is geen cadeau om nu het voorzitterschap in iemand anders zijn schoot te gooien", vindt Croonen. "Ik denk dat het verstandig is om eerst deze crisis af te handelen. Er staat een serieuze wind - ik zal die opvangen. En daarna zullen we wel zien wat wenselijk is voor de profliga."

"Het probleem van de dubbele pet is ingebed in de structuur van de Pro League", beseft Croonen. "De voorzitter moet de CEO of voorzitter van een club zijn. Is dat wenselijk? Misschien niet." Mogelijk gaat de Pro League binnenkort dus op zoek naar een voorzitter zonder banden met één van de Belgische profverenigingen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws