Komst van Leko kan verandering brengen: 'Bij Refaelov is er veel onbegrip'

Komst van Leko kan verandering brengen: 'Bij Refaelov is er veel onbegrip'

23-05-2020 12:00
18

Na drie jaar Laszlo Bölöni verbindt Royal Antwerp FC haar sportieve lot nu aan Ivan Leko. De Kroaat moet The Great Old definitief laten aansluiten bij de Belgische top. Of Lior Refaelov erg tevreden is met zijn aanstelling, is maar zeer de vraag.

Leko en Refaelov werkten namelijk al samen met elkaar, bij Club Brugge. De trainer loodste Blauw-Zwart naar de titel, maar de erg populaire Refaelov speelde slechts een bijrol in dat succesverhaal. Onder Leko was de Israëliër voornamelijk bankzitter en luxe-invaller.

'Leko apprecieerde Refaelov enorm als voetballer, maar vond geen plaats voor hem', rakelt Sport/Voetbalmagazine nog eens op. 'Niet op de flank, en moeilijk in het centrum, waar Vanaken en Vormer een meer complementair duo vormden. Bij Refaelov is er veel onbegrip: voor goeie spelers vind je altijd een plaats, zegt hij.'

Ook deze jaargang onder Bölöni had Refaelov het niet altijd even eenvoudig. Na een dispuut met topschutter Dieumerci Mbokani moest de spelmaker zelfs enkele weken vrede nemen met een stek op de bank. Uiteindelijk streek Bölöni toch over zijn hart. Refaelov bedankt met knappe cijfers: hij scoorde elf keer.