OFFICIEEL: Bayern München licht koopoptie ter waarde van 120 miljoen euro niet

OFFICIEEL: Bayern München licht koopoptie ter waarde van 120 miljoen euro niet

Gepubliceerd: zaterdag 23 mei 2020 om 10:12za 23-05-2020 om 10:12

Het zat er al aan te komen, maar nu is het officieel: Philippe Coutinho keert terug naar FC Barcelona. Bayern München heeft besloten de koopoptie ter waarde van 120 miljoen euro niet te lichten.

Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge heeft dat bevestigd aan het Duitse Der Spiegel. Bayern had de optie om Coutinho voor een vastgesteld bedrag over te nemen, maar heeft door de coronacrisis simpelweg niet de middelen om de Braziliaan te halen. De vraag was of de Duitse club de optie anders wel gelicht had. Heel slecht heeft Coutinho het in München niet gedaan: acht goals in 22 Bundesliga-duels.

"Maar we hebben de optie niet gelicht en de deadline is inmiddels ook verstreken", zegt Rummenigge, die de deur voor een terugkeer echter wel open houdt. "We zullen intern de samenstelling van ons team voor volgend seizoen bespreken en bekijken of er voor Coutinho nog plek is."

Coutinho werd in de winter van 2018 voor 145 miljoen euro gekocht van Liverpool. Hij had, net als Antoine Griezmann, moeite om zich aan te passen in Spanje.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws