Diagne schildert Clement af als de grote boeman: “Gebruikte mij om punt te maken”

Diagne schildert Clement af als de grote boeman: “Gebruikte mij om punt te maken”

Gepubliceerd: zaterdag 23 mei 2020 om 09:55za 23-05-2020 om 09:55

Ondanks dat Club Brugge zich door heel wat uitblinkers tot kampioen kroonde, blijft Mbaye Diagne de meest opvallend speler van dit seizoen bij Blauw-Zwart. Bij The Guardian praat Diagne over zijn tijd bij Club Brugge en de huurling van Galatasaray schets geen fraai beeld over Philippe Clement met wie hij het duidelijk niet kon vinden. 

Club Brugge plukte Diagne vlak voor de neus van RSC Anderlecht weg. Maar in de competitie kreeg hij amper een kans. "Bij Club Brugge vertelden ze mij dat ze mij bewaarden voor de Champions League. Toen zei de manager: 'Hier hebben wij je voor gehaald. Jij moet ons redden in de Champions League. Ga nu en doe het'", vertelt Diagne over zijn befaamde invalbeurt tegen PSG.

Het verhaal is gekend. Als invaller eiste Diagne een strafschop op, maar miste. Waardoor Club Brugge verloor tegen PSG. "Ik had de penalty niet moeten nemen. Maar ik was zo gebrand om het team te helpen. Toen ik naar de bal ging, dacht ik dat ik moest scoren. Dat was mij gevraagd. Het was gewoon de adrenaline en de vastberadenheid om te helpen."

Diagne ging van hero naar zero binnen Club Brugge. "Ik heb mij verontschuldig bij mijn ploeggenoten, maar ik werd verbannen. Elke dag kwam ik naar de training en werkte hard, maar ik werd niet meer opgeroepen. Clement selecteerde spelers die ik respecteer, maar niet beter dan mij waren."

De aanvaller voelt zich misbruikt. "Na een tijd ging ik naar de trainer en vroeg wat er aan de hand was. Hij zei gewoon: 'Ik maak de beslissing, ik ben de baas.' Daarna negeerde hij mij. In de laatste drie maanden bij Club Brugge zei hij niks tegen mij. Zelfs geen hallo. Volgens mij wilde Clement mij niet. Andere mensen binnen de club wilden mij. Volgens mij gebruikte Clement mij om zijn punt te maken."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws