“Leko krijgt een droomscenario bij Antwerp, maar eenvoudig is het niet”

“Leko krijgt een droomscenario bij Antwerp, maar eenvoudig is het niet”

Gepubliceerd: zaterdag 23 mei 2020 om 09:29za 23-05-2020 om 09:29

Bij Royal Antwerp FC wil men de komende seizoen één ding heel graag, de landstitel. Paul Gheysens nam daarom afscheid van Laslo Bölöni en trok Ivan Leko aan. Bij ATV geeft Patrick Goots zijn kijk op de trainerswissel bij The Great Old.

"Gheysens wil de titel. Maar een titel kun je niet zomaar kopen of krijgen. Daarvoor moet je heek hard werken. En eigenlijk ook beetje geluk mee hebben", stelt Goots. "Bölöni heeft het heel goed gedaan. Die heeft drie jaar keihard gewerkt en goede resultaten geboekt met als apotheose de bekerfinale. Jammer dat die niet gespeeld kan worden."

Droomscenario Leko
Mogelijk komt de bekerfinale er alsnog in het eerste weekend van augustus. Het wordt de vuurdoop voor Leko tegen Club Brugge. "Voor Leko zal het zijn eerste grote test worden tegen zijn ex-club. Het zou een hele mooie opener zijn. Ik denk om in de harten van de fans te komen een ideaal droomscenario", vindt Goots.

Eenvoudig wordt de opdracht van Leko niet. Dat beseft Goots maar al te goed. "Kevin Mirallas is weg. Wesley Hoedt gaat weg. Sinan Bolat is weg. Er zijn nog wel een paar spelers die misschien gaan vertrekken. Ik denk aan Didier Lamkel Ze en Dieumerci Mbokani. Dan moet er dringend heel snel gewerkt worden."

"Het wordt niet eenvoudig, want je moet automatisme kweken en er mogen waarschijnlijk geen vriendschappelijke duels mogen worden gespeeld. Leko gaat direct aan een ploeg moeten bouwen en er vanaf de eerste minuten een spelsysteem is waar het Bosuil-publiek zich achter kan scharen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Leko Antwerp kampioen maken?

Ja
42%
Nee
58%
(748 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws