Pochettino kreeg Real-shirts van Mourinho: 'Kunnen je kinderen vanaf nu dragen'

Pochettino kreeg Real-shirts van Mourinho: 'Kunnen je kinderen vanaf nu dragen'

Gepubliceerd: zaterdag 23 mei 2020 om 09:15za 23-05-2020 om 09:15

Mauricio Pochettino baalt nog steeds van de Champions League-finale van afgelopen seizoen. De Argentijn stond met Tottenham Hotspur tegenover Liverpool en trok aan het langste eind in Madrid.

Liverpool kreeg toen binnen een minuut een strafschop en won uiteindelijk met 2-0. "We waren veel beter. Eigenlijk hadden we een beter resultaat verdiend, maar in finales draait het alleen maar om winnen of niet winnen, niet om verdienen of niet verdienen", vertelt Pochettino bijna één jaar na dato aan The Guardian. De nederlaag hakte er desondanks in. "Na die penalty na dertig seconden veranderde alles. Op zo'n scenario kun je je niet voorbereiden. Ik was na afloop zó teleurgesteld, ik kon nauwelijks stoppen met huilen."

Mourinho
Een paar maanden na die eindstrijd in Madrid was het einde verhaal voor Pochettino: Tottenham zette hem na vijf jaar aan de dijk en haalde José Mourinho als opvolger. Poch kon daar echter prima mee leven: nadat hij als trainer van Espanyol een aantal keer de degens kruiste met het Real Madrid van Mourinho, hebben de twee een goede band. Toen The Special One onder druk stond, werd Pochettino genoemd als opvolger: de Argentijn liet echter weten dat zijn kinderen in Espanyol-pyjama's sliepen. Mourinho kon dat wel waarderen en zocht zijn collega na een onderlinge confrontatie op.

"Hij had een fles met Franse rode wijn en twee Real Madrid-tenues bij zich. Die kunnen je kinderen vanaf nu dragen, zei hij. We hebben sindsdien een prima verstandhouding. Ik ben blij dat hij nu bij Tottenham mag werken", aldus Pochettino, die wel kan lachen om de speling van het lot. "Ik zei ooit tegen hem: misschien kan ik ooit jouw plaats innemen bij Real Madrid. Ik heb ook lange tijd gedacht dat dit ooit eens zou gebeuren. Maar nu heeft hij juist mijn plaats ingenomen..."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws