Straks JPL-voetbal met kinderen in tribunes? Eerst aan onze trouwe fans denken

Straks JPL-voetbal met kinderen in tribunes? "Eerst aan onze trouwe fans denken"

Gepubliceerd: zaterdag 23 mei 2020 om 08:46za 23-05-2020 om 08:46

In Nederland speelt men met het idee om het volgende voetbalseizoen aan te vatten met kinderen in de tribunes. De lege stadions zouden door jongeren kunnen opgevuld worden, aangezien zij minder vatbaar zijn voor het coronavirus. Al lijkt het niet meteen iets voor de Jupiler Pro League.

Op dit moment wachten de Belgische clubs op de verdere ontwikkelingen binnen de Veiligheidsraad. "De Pro League heeft nog niet nagedacht over kinderen in de stadions indien volwassenen niet op de tribunes mogen", zegt voorzitter Peter Croonen in Het Laatste Nieuws. "Maar elk idee is welkom. Dus we zullen ook dit bekijken, al is het momenteel niet aan de orde."

Bij Club Brugge heeft men toch bedenkingen. "Mochten er plots perspectieven zijn wat matchen met publiek betreft, hetzij gegradeerd of met een lage bezetting, moeten we eerst aan onze trouwe fans denken. 20.500 mensen die betaald hebben voor een nieuwe seizoenskaart onder deze omstandigheden, dat is gigantisch", zegt Bob Madou, de chief business officer bij Blauw-Zwart.

Trouwe supporters eerst
"Wij zijn verplicht om loyaal en fair te zijn naar de mensen die dit engagement zijn aangegaan. Is dat niet het geval, dan staan wij open voor elk alternatief dat bevorderlijk is voor de stadionbeleving. Ik zie heel veel ideeën. Kartonnen borden, sfeergeluiden, maar niets komt in de buurt van een stadion met écht publiek. 'Vul het stadion met kinderen', is een mooie gedachte, maar onze eerste focus ligt op perspectief voor onze trouwe fans", klinkt het bij Club Brugge.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Vind je dit een goed idee?

Ja, het is beter dan een leeg stadion
31%
Nee, abonneehouders hebben voorrang
69%
(87 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws