Croonen: Club Brugge en Genk beslisten samen om hun voorstel in te trekken

Croonen: "Club Brugge en Genk beslisten samen om hun voorstel in te trekken"

Gepubliceerd: zaterdag 23 mei 2020 om 08:15za 23-05-2020 om 08:15

Wekenlang leek de Pro League op weg naar een competitie met achttien clubs, maar onder meer Club Brugge en KRC Genk besloten om samen aan één zeel te trekken, om de kans op een meerderheid te vergroten. Dat vertelt voorzitter Peter Croonen in gesprek met Het Laatste Nieuws.

Zo pleitte Genk aanvankelijk zelf voor een competitie met zestien clubs, net als Standard. "Dat was niet de boodschap van KRC Genk. Zoals Club Brugge het recht had om zijn vraag voor een competitie met 18 te agenderen, hadden Standard en Genk het recht om hun standpunt te verdedigen. Standard heeft als antwoord op het voorstel van Club gepleit voor het behoud van het huidige format met 16, en dus met een kampioen en daler."

Meer nog: "Genk heeft een overgangsjaar met 18 ploegen voorgesteld. Dat er zonder een meerderheid van 80 procent geen kampioen aangeduid kon worden, was enkel de juridische realiteit. Trouwens: Brugge en Genk hebben samen beslist hun voorstellen in te trekken, om zo de kans te maximaliseren dat de drempel van 80% gehaald zou worden", besluit Croonen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws