UPDATE: 'Niet iedereen bij Anderlecht wil Trebel gratis zien vertrekken'

UPDATE: 'Niet iedereen bij Anderlecht wil Trebel gratis zien vertrekken'

23-05-2020 07:30 Laatste update: 11:24
29

RSC Anderlecht wil definitief af van Adrien Trebel (29). De Fransman is in het Lotto Park een grootverdiener en aangezien zijn speelminuten gering waren, mag hij nu gratis vertrekken. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Door knieproblemen kon Trebel zijn waarde nooit tonen voor Anderlecht. De linkspoot werd nochtans weggeplukt bij aartsrivaal Standard. Met zijn salaris van ruim 2,5 miljoen euro per jaar blijkt dat een enorme hap uit het budget, terwijl Anderlecht momenteel de vinger op de knip moet houden.

Daarom gaan Anderlecht en de entourage van Trebel op zoek naar een oplossing. Wanneer er zich een club meldt die genoeg loon en tekengeld biedt, dan zullen de Brusselaars niet moeilijk doen over een vertrek. Veel keuze heeft Anderlecht niet, want anders doet Trebel zijn contract tot 2023 uit. Bovendien lijkt een hoge transfersom in deze coronatijden 'wishful thinking'.

Update: Anderlecht laat Trebel deze zomer gaan, maar Peter Verbeke had dat liever anders gezien. Tenminste dat stelt La Dernière Heure. Volgens de Waalse krant had de nieuwe sportieve baas van paars-wit Trebel volgend seizoen liever nog in de kern gezien. De rest van het management denkt daar evenwel anders over, waardoor Trebel bezig is aan zijn laatste weken in het Lotto Park.