UPDATE: 'Union zal de komst van Mazzu nog deze zondag aankondigen'

UPDATE: 'Union zal de komst van Mazzu nog deze zondag aankondigen'

24-05-2020 12:06 Laatste update: 12:29
25

Felice Mazzu (54) wordt al enkele weken in verband gebracht met verschillende clubs, maar volgens Het Nieuwsblad gaat hij aan de slag bij Union Saint-Gilloise. De club uit 1B is naar verluidt in vergevorderde onderhandelingen met de Italo-Belg.

Vrijdagavond raakte bekend dat Union de samenwerking met huidig T1 Thomas Christiansen heeft stopgezet. Mazzu is gecharmeerde door de Brusselse traditieclub en ook het project – Union wil promoveren naar 1A – spreekt de leermeester aan. De gesprekken tussen de club en zaakwaarnemer Mogi Bayat naderen hun eindfase.

Daarmee krijgt de trainerscarrière van Mazzu allicht een verrassend nieuwe wending. Na Sporting Charleroi en KRC Genk kiest hij nu voor een reeks lager, ondanks de interesse van Standard. Zo werd Mazzu  de voorbije weken al gespot in Luik, aangezien Michel Preud’homme nog geen beslissing nam over zijn toekomst op Sclessin.

Update: Volgens Sudpresse hebben Mazzu en Union een akkoord bereikt over een contract. De coach zet zijn handtekening onder een verbintenis voor één seizoen. Bij promotie van Union wordt dat ook automatisch verlengd met een extra seizoen. De aanstelling zou binnenkort officieel worden aangekondigd.

Update 24/5: De komende uren maakt Union de komst van Mazzu officieel wereldkundig, meldt RTBF. De handtekeningen zijn langs beide kanten al gezet. Zoals eerder gemeld tekent Mazzu voor één jaar in Brussel, met optie op een bijkomend seizoen.