Hertha BSC droogt stadgenoot Union af: Lukebakio en Boyata scoren allebei

22-05-2020 22:23
9

Hertha BSC heeft de hervatting van het Bundesliga-seizoen uitstekend doorstaan. Dodi Lukebakio en Dedryck Boyata scoorden allebei en Hertha boekte de tweede klinkende overwinning op rij: stadgenoot Union Berlin droop met liefst 4-0 af in het Olympiastadion.

Voor rust werd er niet gescoord, al kregen beide ploegen prima kansen. Vedad Ibisevic en Matheus Cunha kwamen namens de gastheren oog in oog met doelman Rafal Gilkiewicz, maar slaagden er niet in om de Pool te passeren. Aan de andere kant kwam Robert Andrich het dichtst in de buurt van een treffer: zijn vrije trap leek onderweg naar de kruising, maar scheerde rakelings langs het aluminium en eindigde op het dak van het doel.

Kort na rust brak Hertha de wedstrijd alsnog open en scoorde het meteen – net als zaterdag in Hoffenheim – tweemaal in één minuut. Ibisevic kopte binnen uit een puntgave voorzet van Marvin Plattenhardt en gaf daarna de assist op Lukebakio, die Gilkiewicz omspeelde en afrondde: 1-0 en 2-0. Nog binnen het uur werd het zelfs 3-0 door Matheus Cunha: de Braziliaan zette de aanval op, kreeg de bal terug van Ibisevic en schoof de bal in de verre hoek.

De race was gelopen en een kwartier voor tijd viel doelpunt nummer vier: Boyata kopte een hoekschop van Plattenhardt binnen. Hertha is na de klinkende zege zo goed als gevrijwaard van degradatiezorgen en mag misschien zelfs aan Europees voetbal denken: Die Alte Dame zet stadgenoot Union op vier punten en neemt de koppositie in het rechterrijtje over van 1. FC Köln.