Vertonghen werd publiekslieveling: “Hij wist zich populair te maken”

Vertonghen werd publiekslieveling: “Hij wist zich populair te maken”

22-05-2020 20:45 Laatste update: 21:14
3

Jan Vertonghen zal Tottenham Hotspur na acht jaar verlaten. Kristof Terreur van Het Laatste Nieuws bekijkt zijn periode bij de Engelse club en zag dat de Rode Duivel zich tot publieklieveling wist op te werken.

Vertonghen was jarenlang een vaste waarde in de ploeg van Tottenham Hotspur na zijn overstap van Ajax. “Hij bracht stabiliteit in de defensie, maar verdedigde ook altijd met lef. De typische Ajax-school, met de borst vooruit en geen schrik om een risico te nemen.”

“Maar hij wist ook hoe zich populair te maken”, gaat Terreur verder. “In de derby met Chelsea daagde hij Fernando Torres uit, of in een andere wedstrijd trok hij prompt de broek van een Aston Villa-speler naar beneden.”

Vertonghen was populair. “Dat maakt je populair bij de fans. Bovendien liet hij merken dat hij alles voor de club zou doen, zei hij nooit iets verkeerd over Tottenham en ging hij nooit bewust op zoek naar een andere uitdaging - hij was loyaal.”

“Als je de favoriete elftallen van de Spurs-fans bekijkt, zal hij er samen met mannen als Kane, Bale, Modric en onze Dembélé vaak instaan. Hij zal er herinnerd worden als een van de beste verdedigers in de periode tussen 2012 en 2020”, aldus Terreur.