Waasland-Beveren strijdt: “Sowieso zullen we al onze rechtsmiddelen uitputten”

Waasland-Beveren strijdt: “Sowieso zullen we al onze rechtsmiddelen uitputten”

Gepubliceerd: vrijdag 22 mei 2020 om 19:46vr 22-05-2020 om 19:46

Waasland-Beveren geeft niet op. Advocaat Tom Robouts geeft tegenover Het Nieuwsblad aan dat de club alles uit de kast zal halen om degradatie te voorkomen.

Waasland-Beveren wil geen juridische fouten maken en zal alles volgend de procedures doen. Stap één is een bemiddelingsgesprek met de Pro League of ze nog van gedacht kunnen veranderen. Alle argumenten zullen op tafel worden gegooid. De Pro League kan bijvoorbeeld een ploeg nog weigeren, zoals bv Moeskroen.

Stap twee is het BAS om de degradatie te voorkomen. Juridisch zijn daar mogelijkheden. ‘Zo staat in de statuten dat de Agenda van de Algemene Vergadering van de Pro League acht dagen voor de samenkomst moet uitgestuurd worden. Dat gebeurde te laat en enkele uren voor de meeting werd de Agenda bovendien nog twee keer aangepast’, klinkt het.

De laatste stap is een procedure voor de burgerrechtbank. De licentie van Moeskroen kan worden aagevecht. “Die motivering over de Licentie van Moeskroen is hallucinant. We beraden ons over stappen”, zegt advocaat Rombouts. “Sowieso zullen we al onze rechtsmiddelen uitputten.” Die strijd kan echter tot een jaar duren en dat wil de Pro League absoluut vermijden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Vind jij het terecht dat WB zijn degradatie aanvecht?

(169 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws