MLS organiseert 'quarantaine-kamp' in Disney World: Geen slechte oplossing

MLS organiseert 'quarantaine-kamp' in Disney World: "Geen slechte oplossing"

Gepubliceerd: vrijdag 22 mei 2020 om 17:44vr 22-05-2020 om 17:44

In de Verenigde Staten hoopt de Major League Soccer de competitie uit te kunnen spelen tijdens een 'quarantaine-kamp' in Disney World. Siem de Jong, die onlangs een contract tekende bij FC Cincinnati, ziet dat wel zitten.

Alle clubs zouden vier weken gefaseerd trainen in het amusementspark in Orlando, om vervolgens in nog eens vier weken de competitie uit te spelen met een groepstoernooi en een knock out-fase. "Volgens mij is het niet onveilig. Ze willen veel gaan testen", zegt De Jong in gesprek met de Volkskrant. "Ik heb begrepen dat er specialisten bij zullen zijn. Het lijkt me eerlijk gezegd geen slechte oplossing."

De Jong stelt wel een belangrijke voorwaarde. "Wat ik niet zie zitten is dat gezinsleden niet mee mogen, volgens de plannen die er nu liggen. Ik kan mijn vrouw en kinderen niet twee maanden achterlaten. Alleen als ze mee kunnen, wil ik daar spelen", aldus de oud-Ajacied, die onder de nieuwe trainer Jaap Stam snel weer hoopt te spelen.

"Dat is waarom ik hier naartoe ben gekomen. Omdat ik het miste om wedstrijden te spelen. Bij Ajax was dat moeilijker door de concurrentie. Hier is de kans groot dat ik zal spelen. Uiteindelijk is dat waar je het plezier uithaalt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws