Neef Lukaku is Rode Duivel, maar Bolingoli kiest voor Congo

Neef Lukaku is Rode Duivel, maar Bolingoli kiest voor Congo

22-05-2020 17:25
10

Onze Rode Duivels zitten momenteel met een bijzonder talentvolle generatie waardoor heel wat Belgische voetballers niet kunnen uitkomen voor ons land. Daar is Boli Bolingoli er één van. Hij heeft dan ook een grote beslissing genomen.

Eerder koos Cyriel Dessers al voor Nigeria. Nu kiest Bolingoli, die Congolese roots heeft en uitkomt voor de Schotse kampioen Celtic, voor Congo. "Ik zal mijn oudere familieleden die voor België spelen niet volgen", doelt Bolingoli op neven Romelu Lukaku en Jordan Lukaku.

"Ja, ik heb voor een Belgisch nationaal jeugdelftal gespeeld", zegt Bolingoli aan 67 Hail Hail. "Maar als de kans zich voordoet, zou de beste optie zijn om het land te vertegenwoordigen waar mijn ouders geboren zijn", geeft de linkerflankspeler aan.

Bolingoli werd opgeleid bij Club Brugge en speelde in eigen land voor Blauw-Zwart en STVV. In de zomer van 2017 trok hij naar het Oostenrijkse Rapid Wien, waar hij zich in de kijker speelde van Celtic. Voor de Schotse kampioen kwam hij dit seizoen 28 keer uit. Daarin was hij goed voor vier assists.