'Kanté mag zelf beslissen of hij dit seizoen nog in actie komt voor Chelsea'

'Kanté mag zelf beslissen of hij dit seizoen nog in actie komt voor Chelsea'

Gepubliceerd: vrijdag 22 mei 2020 om 16:05vr 22-05-2020 om 16:05

Als N'Golo Kanté dit seizoen liever niet meer speelt vanwege het coronavirus, staat Chelsea dat toe. De Franse middenvelder kreeg deze week al permissie om de groepstrainingen bij The Blues voorlopig over te slaan.

Diverse Britse media, waaronder The Times, schrijven dat Kanté dit seizoen niet meer in actie hoeft te komen als hij dat niet wil. De kleine middenvelder is bang dat hij het coronavirus oploopt en overdraagt aan naasten of bekenden. Zijn familiegeschiedenis speelt daarbij ook een rol: Kanté verloor als jonge jongen zijn vader en twee jaar geleden overleed zijn broer aan een hartstilstand. De club heeft aangeboden om hem te testen en in te lichten over eventueel verspreidingsgevaar.

Chelsea-trainer Frank Lampard heeft alle begrip voor de situatie en zou Kanté verteld hebben dat hij zich pas hoeft te melden als hij zich daar goed bij voelt, ook als dat pas volgend seizoen zou zijn. Het is nog onduidelijk of de Premier League afgemaakt zal worden. Er wordt onderzocht of dat zonder publiek en onder strenge voorwaarden vanaf medio juni kan plaatsvinden. Clubs mogen ondertusen weer trainingen organiseren in kleine groepjes en op afstand.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws