Hoefkens geeft werkgever Club Brugge pluim: Beste jeugdwerking van België

Hoefkens geeft werkgever Club Brugge pluim: "Beste jeugdwerking van België"

22-05-2020 16:20
133

RSC Anderlecht koos dit seizoen voluit voor de jeugd waar spelers zoals Albert Sambi-Lokonga, Jérémy Doku en Killian Sardella van konden profiteren. Bij Anderlecht vindt men dat het de beste jeugd van België heeft. Niet iedereen gaat daarmee akkoord.

Bij Club Brugge gelooft men namelijk dat Blauw-Zwart momenteel de kampioen in opleiden is geworden. "We beschikken momenteel over de beste jeugdwerking van België", zegt assistent-trainer Carl Hoefkens in De Krant Van West-Vlaanderen.

"Onze jeugdspelers hebben niet de ambitie om de A-kern van Club te halen, wel om Champions League met Club te spelen. Dat is een groot verschil. De jeugdwerking is bovendien geen afgescheiden compartiment, dat zie je ook aan de infrastructuur van het Basecamp. Club Brugge zit op één lijn die naar beneden is doorgetrokken, die willen we nog versterken", geeft hij aan.

Club Brugge heeft met Löis Openda, Maxim Decuyper, Ignace Van der Brempt, Thibault Vlietinck, Brandon Mechele en goudhaantje Charles De Ketelaere dit seizoen enkele jeugdspelers in de kern zitten. Daar hoopt Club Brugge in de toekomst nog meer van te profijten.