Nieuwe club Stam gaat de mist in, concurrenten steken de draak: 'Jelle Van Damme?'

Nieuwe club Stam gaat de mist in, concurrenten steken de draak: 'Jelle Van Damme?'

Gepubliceerd: vrijdag 22 mei 2020 om 12:46vr 22-05-2020 om 12:46

Laatste update: vrijdag 22 mei 2020 om 12:47vr 22-05-2020 om 12:47

Tinus van Teunenbroek stond donderdagavond plotseling in het middelpunt van de belangstelling. De jeugdbegeleider van de Ajax-opleiding – afgelopen seizoen betrokken bij het O15-elftal – werd door FC Cincinnati aangezien voor Jaap Stam, de nieuwe trainer van de Amerikaanse club.

Het duurde even voordat FC Cinccinati de persoonsverwisseling opmerkte: de hilariteit op social media was dan ook groot. "Iedereen vraagt nu of ik een transfer naar Amerika heb gemaakt", reageert de hoofdrolspeler laconiek in gesprek met FOX Sports.

Van Teunenbroek is wel vaker aangezien voor Stam, zeker toen De Rots van Kampen in 2006 bij Ajax ging voetballen. "Toen kwamen mensen met een shirt van Manchester United naar me toe en wilden met me op de foto. Ook haalden ze herinneringen met mij op, verhalen over de tijd dat 'ik' bij United speelde, ik had er toen altijd wel lol van", vertelt hij. "Het gebeurt me sowieso vaker, zoals op vakantie, dat mensen roepen: hé, dat is Jaap Stam."

Stam werd donderdag gepresenteerd door FC Cincinnati. De oud-trainer van Jong Ajax, Reading, PEC Zwolle en Feyenoord volgt landgenoot Ron Jans op. De andere MLS-clubs plagen de mislukte voorstelling, bij LA Galaxy wordt Stam vergeleken met ex-speler Jelle Van Damme.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws