KRC Genk heeft nood aan een scorende spits: Wie kunnen ze aantrekken?

KRC Genk heeft nood aan een scorende spits: Wie kunnen ze aantrekken?

Gepubliceerd: vrijdag 22 mei 2020 om 12:00vr 22-05-2020 om 12:00

Laatste update: vrijdag 22 mei 2020 om 12:03vr 22-05-2020 om 12:03

KRC Genk was in hun kampioenenseizoen een machine. Zowel aanvallend als verdedigend klopte heel het plaatje. Na de drukke transferzomer- en winter zijn de Limburgers heel wat kwaliteit kwijtgespeeld. VoetbalPrimeur zocht spitsen die passen in het project van KRC Genk.

Spitsen bij KRC Genk:

Paul Onuachu (25)
In de zomer van 2019 trok KRC Genk Paul Onuachu aan. De aankoop van 6 miljoen euro was atypisch voor Genk. De spits is namelijk 2 meter en 1 centimeter groot. Zo werd de Nigeriaan eerst gebruikt als breekijzer in de slotfase van de wedstrijd. Langzaam maar zeker kreeg Onuachu meer en meer zijn kansen in het basiselftal. Hij kroonde zich enkele keren tot matchwinnaar met late treffers. Onuachu scoorde in de Belgische competitie 9 keer in 22 wedstrijden.

Stephen Odey (22)
Stephen Odey vertrok in de zomer van 2019 van Zürich naar Genk voor 3,5 miljoen euro. De 22-jarige aanvaller werd verkocht als een snelle scorende spits. In ieder geval kunnen we zijn prestaties niet echt beoordelen. De Nigeriaan maakte in slechts 13 wedstrijden speelminuten. 11 wedstrijden hiervan viel hij in. Hij scoorde 2 doelpunten, in de Crocky Cup en de Champions League. Het is afwachten of Odey in het volgend seizoen wel speelminuten zal krijgen.

Dante Vanzeir (21)
Ook de jonge Vanzeir wacht nog op zijn eerste echte kansen bij Genk. Dit seizoen werd hij gehuurd door KV Mechelen. Daar scoorde hij in 18 wedstrijden 3 keer, maar fungeerde vooral als invaller. Volgend seizoen wordt verwacht dat Genk hem weer in dienst neemt en hem een kans geeft. Vanzeir kan uitgespeeld worden op de flank maar aangezien Genk een spitsenprobleem heeft zal hij ook zeker in de spits uit de voeten kunnen.

Mogelijke nieuwe transfers

Josh Maja (21)
Josh Maja is de diepe spits van Bordeaux. De 21-jarige Engelse Nigeriaan is een snelle diepe spits met een neus voor goals, iets wat KRC Genk dus nodig heeft. Maja doorliep zijn opleiding bij Manchester City en Sunderland, in 2016 trok hij naar de Ligue 1. Daar scoorde hij in 21 wedstrijden 6 keer. Van die 21 wedstrijden startte hij er 6 in de basis. Zijn marktwaarde wordt momenteel geschat rond de 6 miljoen euro. Een betaalbare goede spits.

Jonas Wind (21)
Jonas Wind is een Deense spits van 21 jaar. Hij speelt al heel zijn carrière bij FC Kopenhagen. Wind is een minder snelle spits maar dat compenseert hij met zijn fysieke sterkte. Wind is 1 meter 90 groot en kan dus naast het voetenwerk ook gevaarlijk zijn met het hoofd. Wind scoorde in de Superligaen 5 doelpunten in 6 wedstrijden. Momenteel wordt hij geschat op een 2 miljoen euro. De Scandinavische spits zou dus een goede aanwinst voor Genk kunnen zijn.

Jordan Larsson (22)
Jordan Larsson, zoon van voetballegende Hendrik Larsson, is een 22-jarige Zweed. Larsson speelt nu in de Russische competitie bij Spartak Moskou. Larsson is een balvaste spits met een goed schot. Hij scoorde in 18 wedstrijden 5 goals, daarvan startte hij 13 keer in de basis. Net als andere Scandinavische jongens zou Genk deze jonge spits kunnen aantrekken. Zijn marktwaarde is 3 miljoen euro. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie past het best bij KRC Genk?

(294 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws