'Ter Stegen geeft Barcelona duidelijkheid en zet streep door Onana-geruchten'

'Ter Stegen geeft Barcelona duidelijkheid en zet streep door Onana-geruchten'

22-05-2020 10:26 Laatste update: 10:28
2

Marc-André ter Stegen gaat dan toch zijn contract verlengen bij FC Barcelona. Volgens het Spaanse Sport heeft de Duitse doelman een akkoord bereikt over een verbintenis tot de zomer van 2025.

Daarmee komt er een einde aan de keeperssoap in Barcelona, die begon op het moment dat Ter Stegen een aanbieding van de club naast zich neerlegde. De doelman wilde aanzienlijk meer verdienen dan Barça hem bood. Door de stukgelopen onderhandelingen met de Duitser werd Ajax-doelman André Onana serieus in verband gebracht met een transfer naar de Catalanen.

De gesprekken tussen Barcelona en Ter Stegen bevinden zich inmiddels in de afrondende fase. Wanneer de verlenging van de doelman officieel wordt, lijkt een stap naar Barça er voor Onana voorlopig niet in te zitten. Reservedoelman Neto heeft volgens Mundo Deportivo namelijk aangegeven ook nog zeker een jaar bij de club te willen blijven. Aanvankelijk zette de stand-in in op een zomerse transfer, met zijn oude club Valencia als een van de kanshebbers. Met Ter Stegen en Neto in Barcelona is er voorlopig geen plek voor Onana.