Bundesliga-preview: Hazard tegen Casteels, revanchegevoelens bij Raman

Bundesliga-preview: Hazard tegen Casteels, revanchegevoelens bij Raman

22-05-2020 11:00 Laatste update: 19:00
1

De Bundesliga is inmiddels een week terug aan de gang. Vorig weekend liet Thorgan Hazard al monden openvallen na een knalprestatie bij Borussia Dortmund. Ook de komende dagen vullen enkele mooie affiches onze dagen. VoetbalPrimeur.be licht de wedstrijden uit waar mogelijks Belgen aan de bak komen.

Vrijdag

Een brugdag afsluiten met pot voetbal? Daar zeggen wij geen ‘nee’ tegen. Met Hertha BSC tegen FC Union Berlin staat er namelijk een stevig middenmootduel geprogrammeerd. Bij de thuisploeg zullen Dedryck Boyata en Dodi Lukebakio klaar staan om een vervolg te breien aan de droge 0-3-overwinning afgelopen weekend. Aan de overzijde vinden we met Marcus Ingvartsen eveneens een bekende naam terug. De Deen maakte bij KRC Genk maar een klein deeltje waar van de vijf miljoen euro die de Limburgers voor hem betaalden. In Duitsland lukt het voorlopig ook maar half-en-half: hij kwam vier keer tot scoren en gaf één assist.

Zaterdag

Een dag later kan de voetballiefhebber gewoontegetrouw afstemmen op enkele wedstrijden om half vier. De pot die het meest uit het oog springt, is absoluut het treffen tussen Wolfsburg en Borussia Dortmund. Daarin krijgen we wellicht de clash tussen Wolfsburg-goalie Koen Casteels en Dortmund-speerpunt Thorgan Hazard. Die laatste mocht vorige partij pas na een blessure van een basisspeler tijdens de opwarming starten. Na een doelpunt en een assist, riepen wij Lucien Favre op om de Rode Duivel voortaan gewoon in de basis te plaatsen. Benieuwd of hij oren had naar onze oproep. Axel Witsel zit nog steeds thuis met een blessure.

Zondag

De meerderheid van de Bundesliga-wedstrijden is inmiddels afgewerkt, toch komen er zondag nog enkele Belgen aan de bak. Te beginnen om half twee, wanneer Benito Raman met Schalke 04 een antwoord moet bieden op de 4-0-blammage afgelopen weekend. Wordt Augsburg het kind van de rekening of moet Schalke het idee van Europees voetbal nu al laten varen?

Nadat Mainz en RB Leipzig voor het hoofdgerecht hebben gezorgd, presenteren FC Keulen en Fortuna Düsseldorf u het dessert. Ook hier dient een Belg revanche te nemen na de voorbije wedstrijd. Sebastiaan Bornauw kon met Keulen immers vorige week een 2-0-voorsprong niet verzilveren en zal dus extra gebrand zijn op de drie punten tegen de laagvliegers uit Düsseldorf. Birger Verstraete (Keulen) zal waarschijnlijk geen deel uitmaken van selectie.

Vrijdag 22 mei
20:30 Hertha BSC – FC Union Berlin

Zaterdag 23 mei
15:30 Freiburg – Werder Bremen
15:30 Borussia M’gladbach – Bayer Leverkusen
15:30 Paderborn – 1899 Hoffenheim
15:30 Wolfsburg – Borussia Dortmund
18:30 Bayern München – Eintracht Frankfurt

Zondag 23 mei
13:30 Schalke 04 – Augsburg
15:30 FSV Mainz 05 – RB Leipzig
18:00 FC Keulen – Fortuna Düsseldorf